Звездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе бе наказан за 3 мача заради грубото си влизане срещу Дамиен Да Силва от Рен във финала за Купата на Франция. 

Нападателят едва не счупи крака на съперника си, като го атакува с бутоните в коляното и логично бе изгонен, но заради прекомерната агресия и грубост санкцията е доста сериозна. 

Така той ще пропусне 3 от оставащите 4 мача на ПСЖ в първенството, като е много вероятно дори да не играе във всичките. Шампионите срещат Ница, Анже и Дижон преди да завършат кампанията срещу Реймс. 

Наказанието на Мбапе, че Златната обувка на практика ще бъде за Лео Меси, след като аржентинецът има 34 гола, но все пак можеше да бъде настигнат от Килиан, който е с 30. Сега обаче това няма как да се случи. 

Младият нападател обаче едва ли ще бъде единствената наказана звезда на отбора, след като от федерацията започнаха разследване и срещу Неймар, заради удара срещу фен след загубения финал в събота. 

ПСЖ завършва много неприятно сезона, като загуби 4 от последните си 6 мача, от които спечели само един и остана и без Купата на Франция, макар и да водеше с 2:0 до 21-ата минута.