Новак Джокович е поставен пред сериозни критики в родната си Сърбия, след като покани Горан Иванишевич да се присъедини към неговия щаб за турнира от Големия шлем "Уимбълдън".

Таблоидите под контрола на сръбската държава нарекоха "скандално" партньорството между Ноле и бившия шампион от надпреварата в Лондон, който е от Хърватия.

Преди повече от четвърт век хърватите водиха кървава война за независимост от бивша Югославия, а до днешни дни спомените от това остават в Хърватия и Сърбия.

Дарко Миличич, който е бивш баскетболист от НБА, заяви пред белградския таблоид Информър, че Джокович "обижда привържениците си" по този начин.

"Когато показва изблици на любов към хърватите, нека си помисли за феновете, преминали през тормоз, експулсиране и загуба на любими хора по време на войната", категоричен е 34-годишният Миличич.

Горан Иванишевич, шампион на "Уимбълдън" през 2001 година, заяви пред медиите в Сърбия, че е получил "неочаквано обаждане" от Новак Джокович преди най-силния турнир на трева в света на тениса.