Световният №1 в снукъра Марк Селби надви Джон Хигинс с 10-9 в класически финал на турнира „Чайна Чемпиъншип” и спечели първата си ранкинг-титла за годината. 

В мач продължил 7 часа 35-годишният англичанин успя да спечели фрагментарният решаващ последен фрейм. Той се възползва от пропуск на шотландеца по червена топка и след серия от 35 точки стигна до успеха. 

Селби водеше с 3-1 фрейма като това бе и най-големият аванс в мача, след което разликата между двамата не бе повече от една партия. В крайна сметка Веселяка от Лестър се наслади на 15-ия си ранкинг-триумф в кариерата, въпреки че губеше с 8-9, както и с 0-48 в следващия фрейм. 

„Бях доволен още от началото, тъй като усещах, че съм във форма. Исках да се насладя на двубоя, тъй като Джон е един от най-великите в спорта и да играя срещу него на толкова голям финал е нещо, за което всеки мечтае. Да мога да спечеля е още по-хубаво” заяви Селби. 

„Хигинс – Селби, двама истински войни, в истински мач по снукър. Ето за това те са истински шампиони” написа в Туитър легендата Рони О’Съливан след двубоя.