Джон Джоунс (26-1) продължава да властва в лека тежка категория на UFC. „Боунс“ победи Доминик Рейес (12-1) с единодушно съдийско решение (48-47, 48-47, 49-46) в главното събитие на UFC 247, пише boec.bg.

Решението на съдиите изобщо не се хареса на публиката в „Тойота Сентър“, който наблюдаваха интересен и оспорван двубой, в който Доминик Рейес направи нужното за победа, но не стигна до нея.

Шампионът започна изключително пасивно и претендентът се възползва от това по перфектен начин, нанасяйки тежки попадения с ръце от всевъзможни ъгли. По-добрите боксови умения на Доминик си проличаха във всеки един от петте рунда, въпреки че с течение на времето Рейес се поизмори и прие по-дефанзивна роля.

Шампионът не спираше да върви напред и да седи в центъра на Октагона, но всеки път когато се доближаваше до Рейес получаваше засрещащи удари в муцуната. Първоначално „Боунс“ малтретираше краката на опонента си чрез стабилни лоу кикове, но с всяка изминала минута той все по-рядко търсеше подобни атаки.

Хегемонът в лека тежка дивизия се събуди в последните два рунда и на няколко пъти повали Рейес, но от това не последва нищо съществено и след кратка борба до клетката претендентът винаги се отскубваше от „Боунс“.

Джон Джоунс имаше повече въздух в шампионския рунд, но Рейес му отговори с почти перфектни действия в отбрана, не допускайки никакви тежки попадения или излишни рискове.