Роджър Федерер ще играе срещу Доминик Тийм във финала в турнира от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс с награден фонд 8.359 милиона долара.

Поставеният под номер 7 в схемата австриец победи драматично със 7:6 (3), 6:7 (3), 6:4 Милош Раонич след повече от два часа и половина.

В първия сет двамата съперници печелеха геймовете, в които сервираха, а Тийм поведе с 5:1 в тайбрека, след което победи със 7:3.

Във втората част отново се стигна до 13-ти гейм, но този път канадецът Раонич игра по-силно и изравни след 7:3 в своя полза. В третия сет 25-годишният Доминик Тийм, заемащ осмо място в световната ранглиста, поведе с 4:2 след първия пробив в двубоя и това беше достатъчно за него да спечели с 6:4.

Австрийският тенисист се класира за трети път в кариерата си на финал в турнир от сериите "Мастърс".

В мача за титлата Тийм ще играе срещу петкратния шампион Роджър Федерер. Швейцарецът трябваше да се изправи срещу своя голям противник Рафаел Надал, но испанецът се отказа от участие в полуфиналния двубой с Федерер, защото има контузия в коляното.

Това трябваше да бъде 39-ти мач между двама от най-великите тенисисти на всички времена. До момента Рафаел Надал има 23 победи и 15 поражения в срещите си с Роджър Федерер.