Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме рубриката "Топ дербита". В нея ще имате възможност да видите кои са най-възловите мачове на Стария континент, които ще се  играят през седмицата. Ще получите и информация за датата и часа на отделните дербита от Европа.

В следващите два дни е време за още квалификации за Евро 2020. Тази вечер България има трудно гостуване на Косово. Срещата в Прищина започва в 21.45 часа наше време и може да се проследи на живо в Gol.bg. Точно преди нея информация за напускане на Петър Хубчев разбуни духовете. Името му е свързвано с Левски, а за негов заместник е спряган Красимир Балъков. Дали е вярно или не, ще разберем в следващите дни. Най-важно е "лъвовете" да спечелят, тъй като започнахме цикъла с домакинско равенство 1:1 с Черна гора и нова грешна стъпка ще направи задача ни тежка. В Подгорица пък гостува големият фаворит в нашата група Англия.

Четете всичко по темата с Петър Хубчев и Левски тук!

В края на седмицата се подновяват клубните първенства. Най-интересният мач е между Ливърпул и Тотнъм от Висшата лига. Именно "шпорите" могат да решат битката за титлата в Англия, тъй като след месец им предстои визита и на другия претендент за златото Манчестър Сити. Битката за място в Топ 4 също е особено ожесточена. Възпитаниците на Маурисио Почетино са в негативна серия от четири поредни мача без победа и се замесиха в нея. Още Арсенал, Челси и Манчестър Юнайтед се борят за зона "Шампионска лига".

Вижте класирането във Висшата лига!

В Италия най-голямата интрига също е свързана с местата, даващи право на участие в турнира на богатите за новия сезон. Интер приема Лацио в директен сблъсък за четворката, към нея са се запътили и Милан и Рома. Хегемонът Ювентус приема Емполи и ще се опита да се върне на победния път, след като в миналия кръг допусна първата си загуба през кампанията в калчото – 0:2 от Дженоа.

Вижте класирането в Серия "А"!

В челото в испанската Ла Лига всичко изглежда "нарисувано" и едва ли някой ще бутне Барселона от върха. Столичните Атлетико и Реал по-скоро ще се борят за среброто, като "кралете" на Зинедин Зидан приемат последния в класирането Уеска. Това ще е втори мач за френската легенда след завръщането му начело на "белите".  За "дюшекчиите" пък предстои гостуване на Алавес, който е само на две точки от място в Топ 4.

Вижте класирането в Ла Лига!

Подобно на Англия, битката за титлата в Германия е в разгара си. Доминантът Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд имат равен брой точки на върха и всеки двубой е от огромно значение. Този кръг на "Сигнал Идуна Парк" гостуват Волфсбург, докато за баварците предстои мач навън срещу Фрайбург.

Вижте класирането в Бундеслигата!

У нас започва плейофната част на Първа лига. В шампионския поток Левски приема Ботев Пловдив, ЦСКА е домакин на Черно море в опит да отмъсти за скорошната загуба във Варна, докато Берое гостува на Лудогорец.      

Вижте класирането в Първа лига!

Програмата за седмицата

Европейски квалификации:

Днес от 21.45 часа:
Косово – България 
Франция – Исландия
Черна гора – Англия
Португалия – Сърбия

Утре от 21.45 часа:
Италия – Лихтенщайн
Малта – Испания
Норвегия – Швеция
Швейцария – Дания

Приятелски мачове:

Утре от 21.00 часа:
Мароко – Аржентина

От 21.45 часа:
Чехия – Бразилия

Англия, Висша лига, 32-ри кръг

Събота от 14.30 часа:
Фулъм – Манчестър Сити

От 17.00 часа:
Манчестър Юнайтед – Уотфорд

Неделя от 16.05 часа:
Кардиф – Челси

От 18.30 часа:
Ливърпул – Тотнъм

Понеделник от 22.00 часа:
Арсенал – Нюкасъл

Италия, Серия "А", 29-ти кръг

Събота от 19.00 часа:
Ювентус – Емполи

От 21.30 часа:
Сампдория – Милан

Неделя от 16.00 часа:
Рома – Наполи

От 21.30 часа:
Интер – Лацио

Испания, Ла Лига, 29-ти кръг

Събота от 17.15 часа:
Барселона – Еспаньол

От 21.45 часа:
Алавес – Атлетико Мадрид

Неделя от 21.45 часа:
Реал Мадрид – Уеска

Германия, Бундеслига, 27-ми кръг

Събота от 16.00 часа:
Борусия Дортмунд – Волфсбург
Фрайбург – Байерн Мюнхен

България, Първа шестица, 1-ви кръг

Събота от 18.15 часа:
Лудогорец – Берое

От 20.30 часа:
ЦСКА – Черно море

Неделя от 20.30 часа:
Левски – Ботев Пловдив

Група "А":

Петък от 19.00 часа:
Етър – Верея

Понеделник от 20.00 часа:
Ботев Враца – Витоша

Група "Б":

Петък от 20.00 часа:
Локомотив (Пд) – Дунав

Неделя от 18.15 часа:
Славия – Септември