Григор Димитров оползотвори максимално няколкодневния си престой в България, наложен му от контузия, попречила му да се подготвя за турнира в Ротердам.

След като посети Хасково, за да се види със семейството си и да почете дядо си, починал преди година, Гришо отскочи до София, но с това не приключи посещението му в родината. Преди минути Димитров пусна снимки в социалните мрежи и се отбеляза от Перник, където се срещна с местни деца заедно с майка си.

"Очаквах с нетърпение посещението си на тези невероятни деца, но не очаквах да си тръгна толкова вдъхновен. Тяхната сила, усмивки и смях бяха най-важното нещо за мен през годината. Такива моменти ме карат да съм благодарен за малките почивки от състезателния сезон. С нетърпение очаквам следващата среща с новите си приятели и невероятните хора, посветили живота си, за да им помагат", написа Григор в социалните мрежи до снимки с децата.

По-рано през деня той поигра тенис с 12-годишния Георги, който тренира в школата на баща му в Хасково. Димитров му даваше съвети за играта, а детето отвърна с коментар, че Гришо е "много готин и забавен", а двамата си пожелаха успех на сбогуване.