Славия спечели с 2:0 гостуването си на Етър в среща от 18-ия кръг на efbet Лига. Головете отбелязаха Георги Йомов (5') и Илиан Мицански (27').

Победата за "белите" дойде като подарък за рождения ден на президента на клуба Венцеслав Стефанов, който вчера навърши 70 години.

Освен това успехът на столичани бе първи във Велико Търново за първенство от 22 години насам (б.р. - последната победа бе през 1997 година), като значеше и задълбочаване на кризата за домакините. Както е известно, през седмицата имаше жесток скандал в клуба, при който Тодор Колев и Иван Стоянов се сбиха, а последният дори бе разкървавен.

В класирането възпитаниците на Златомир Загорчич вече се намират на пето място с 26 точки, като изпреварват едновременно Берое (24 точки), Черно море (24 точки) и Арда (25 точки). Етър пък остава десети със 17 пункта.

Срещата на "Ивайло" днес започна по прекрасен начин за гостите, като те натиснаха още от първата минута. С важно спасяване се отчете още в началото Христо Иванов, който улови изстрел на Карабельов.

По-добрата игра на славистите даде плод и в 5-ата минута Георги Йомов откри резултата. Той получи брилянтен извеждащ пас от Тасевски и отбеляза отдясно за 1:0.

С течение на времето "виолетовите" започнаха да владеят повече топката, но въпреки това положенията бяха пред тяхната врата.

Така се стигна и до второто попадение в срещата. При хубава атака от страна на гостите след разбъркване Мицански се оказа непокрит в наказателното поле и отблизо вкара за 2:0.

В края на първата част Йомов тресна гредата след пробив отдясно.

Второто полувреме започна отново по-добре за гостите, които съзадаваха доста главоболия на домакините.

С невероятен пропуск се отчете Ради Кирилов в 73-ата минута, като крилото на "белите" не успя да засече топка на опразнената врата, позволявайки на Иван Иванов да се намеси ключово.

Гол до края така и не падна и резултатът се запази 2:0 до последния съдийски сигнал. 

ЕТЪР - СЛАВИЯ 0:2
0:1 Йомов (5)
0:2 Мицански (27)

ЕТЪР: Христо Иванов, Александър Дюлгеров, Даниел Младенов, Здравко Илиев, Иван Иванов, Красимир Станоев, Крум Стоянов, Милчо Ангелов, Никола Колев, Румен Руменов, Флорент Боджадж

СЛАВИЯ: Георги Георгиев, Христо Попадийн, Емил Виячки, Андреа Христов, Димитър Велковски, Георги Йомов, Янис Карабельов, Милен Гамаков, Радослав Кирилов, Дарко Тасевски, Илиан Мицански