Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме нашата рубрика "Колонката на специалиста". В нея ще можете да прочетете интересни анализи и коментари на Георги Илиев-Майкъла.

Бившият защитник коментира мачовете от изминалия кръг на "А" група и акцентира върху оставката на треньора на ЦСКА Христо Янев. Ето какво каза Майкъла:

Локомотив (ГО) – Дунав 0:2

"Веселин Великов за пореден път доказа, че е отличен специалист. Дунав играе много грамотен и агресивен футбол, отборът набира и самочувствие. Скоро ще се върне да домакинства в Русе, което ще е празник за града. Очаквам тимът да продължи с добрите резултати. Вижда се, че се работи правилно. Напълно заслужена победа над Горна Оряховица".

Черно море – Локомотив (Пд) 2:0

"С Георги Иванов Черно море претърпя коренна промяна. Гонзо научи футболистите да изпълняват заучени статични положения и за пореден път този коз му донесе успех. Видя се, че Гонзо може да си върши отлично работата, когато не е в Левски и няма толкова голямо напрежение. Още преди мача предупредих Крушарски, че Локомотив ще загуби тази среща".

Пирин – ЦСКА 1:1

"ЦСКА не играе добре, следователно е нормално да има промяна на треньорския пост. Този отбор беше присъден на Христо Янев, това не е тимът, който той изгради и изведе до триумф за Купата на България. Янев е млад и амбициозен специалист, но в България нямаме доблест да казваме всичко право в очите. Защо той не излезе и не обяви публично, че това не беше неговият отбор? Новият треньор на ЦСКА трябва да е българин и да обича клуба. Най-добрите варианти са два – Любо Пенев или Стойчо Младенов. Вторият обаче трябва да бъде контролиран за трансферите".

Лудогорец – Монтана 2:0

"Лудогорец спечели с резервите на резервите. Момчета, които нямат качествата за първия отбор, получиха шанс за изява и победиха Монтана. Какво повече да говорим? Разградчани са №1 у нас".

Нефтохимик – Берое 1:0

"Не очаквах такъв резултат, но и това го има във футбола. Берое е нов отбор, още не е сработен, с нов треньор, в края уцели и греда. Добра победа за Нефтохимик. Нека футболистите да я посветят на кмета на Бургас, който дава мило и драго за отбора. Време беше да му направят такъв подарък".

Славия – Левски 0:4

"Не разбирам защо в Славия играят едни и същи футболисти. Допускат елементарни индивидуални грешки, които водят до загубите. И следващия мач пак са титуляри. Стига с оправданията, че са млади. На по 20 години трябва да са завършени играчи, не таланти. Левски спечели, защото нямаше съпротива. Люпко Петрович отново доказа, че е точният човек за "сините".

Верея – Ботев 1:0

"Хубав успех за Верея, който дойде напълно заслужено. Николай Костов не върши никаква работа в Ботев. Не знам защо пуска тези титулярни футболисти при условие, че резервите му са по-добри. Пловдивчани нищо не играят".