Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме рубриката ни "Фен зона".

В нея ще имате възможност всеки един от вас да напише/изкаже вижданията си по важен за него спортен/футболен въпрос. 

Сега е моментът да излеете мъката и възхвала за любимите си отбори и личности.

Днес публикуваме материал на Иван Танев, който пише за слабата игра на Левски и нападките към Станимир Стоилов-Мъри.

Изпращайте вашите материали на info@gol.bg. Мнението на всеки от вас е важно за нас.


ЦСКА отново започна да бие Левски като тъпан. Не го правят само "червените" във Вечното дерби. Правят го всички водещи клубове у нас. Още Лудогорец, Черно море, Локомотив, особено в Пловдив. Левски не може да победи Крумовград. Примерите са много, няма смисъл да се изреждат, всички знаят резултатите.

Но най-странното е, че в този наистина болезнен за "сините" момент откъм резултати, има хора, които... няма как да го напиша толкова грубо за това: критикуват Станимир Стоилов.

Припомнят се 11 поредни мача без победа, Хамрун. Просто нямам думи, нямам думи как има левскар на този свят, който да обижда Мъри. Това е един от най-великите треньори в почти 110-годишнината на славния клуб. Все едно от ЦСКА да обиждат Христо Стоичков, от Барселона да обиждат Лео Меси, ако щете от Левски да обиждат Георги Аспарухов-Гунди. Да, напълно равностойно е!

Не обичам степенуването това е "най-много", защото винаги има различни епохи и фактори. И ще го напиша просто: Гунди е сред най-великите футболисти на "сините", Мъри е сред най-великите треньори на "сините".

Под негово ръководство Левски не само не губеше от ЦСКА, но "червените" не можеха да стигнат до вратата на големия съперник. Със свободни агенти, които сега бяха продадени за милиони, Левски се надиграваше с Лудогорец. И печелеше. Дори в тази серия от 11 поредни мача без победа, Левски доминираше на терена, от километри си личеше класата на отбора.

Същото важи и за Хамрун. Просто там малшансът беше на страната на "сините". Какво да кажем за ПАОК? В последните три сезона грандът от Солун два пъти стигна до 1/4-финалите в Лигата на конференциите. Не успя единствено, когато се изправи срещу Левски.

Има ли смисъл да ви връщам към 2006 и 2007 година? Няма смисъл. Сега Левски е в криза, всеки има право да критикува или защитава както Николай Костов, така и Наско Сираков и останалите хора, които работят на "Герена".

Но, моля ви, не обиждайте един от най-великите левскари за всички времена. Мястото на Мъри е на "Герена" и винаги ще бъде там. Когато и да се върне, ще е късно, ще е твърде късно.

Няма Наско Сираков, няма Иво Ивков, за Левски има само един правилен човек, който може да вдигне нивото на клуба. Доказал го е, ще го направи отново, несъмнено е! 

Левскари, просто не обиждайте Мъри, това е все едно да обиждате Гунди! 

Иван Танев, специално за Gol.bg

Снимка: Lap.bg