Англия счупи проклятието. За първи път от 1966 година насам островитяните успяха да елиминират омразната за тях Германия на голям футболен форум.

"Трите лъва" поставиха знака "Край" за Йоахим Льов като селекционер на Бундестима. Евро 2020 е най-слабото представяне на наставника. Досега Льов имаше финал и два полуфинала на европейски. 

В Германия разкъсаха треньора и федерацията от критики. Най-голямата е, че Льов трябваше да напусне след фиаското на Мондиал 2018, когато тимът отпадна в групата. Нито веднъж изкаралият 15 години на поста специалист не прие съвети, безсмислено извади за близо три години Томас Мюлер и Матс Хумелс от състава. 

Сега наред е Ханзи Флик, който трябва да подготви нов отбор за домакинското Евро 2024. Един от въпросите е дали ще остави Мюлер, който направи пропуска на вечерта и от 15 мача на европейски няма нито гол.

"Кой треньор прави втората си смяна чак в 87-ата минута при 0:2", попита с недоумение цитираният от "Труд" Михаел Балак, световен вицешампион от 2002 година. "И преди смените му бяха странни", добави Фреди Бобич.