Защитникът на националния отбор на Англия по футбол Кайл Уокър предупреди, че не трябва да "се уважава много" френския нападател Килиан Мбапе.

"Той е фантастичен играч и в страхотна форма, така че няма да бъде лесна работа. Но винаги искаме да играем срещу най-добрите, а той може би е най-добрият в момента", каза бранителят на Манчестър Сити на пресконференция в сряда.

Уокър най-вероятно ще играе в зоната, откъдето ще атакува звездата на Пари Сен Жермен.

"Разбирам защо говорите толкова за този дуел и знам какво трябва да направя - да го спра. Но е по-лесно да се каже, отколкото направи", призна той.

"Не се подценявам. Вече съм играл срещу него, както и срещу други много добри играчи - с Англия, Манчестър Сити и Тотнъм", припомни защитникът.

"Трябва да подходя както във всички мачове - с уважение, каквото заслужава, но не с прекалено уважение. Мачът обаче не е Англия срещу Мбапе. Той е силно оръжие, но те имат и други отлични футболисти, които не бива да подценяваме. Печелили са много трофеи и световната титла", добави Уокър, цитирайки имената на Оливие Жиру, Усман Дембеле и Антоан Гризман.