Изпълнителният директор на ЦСКА Стоян Орманджиев  коментира темата с изтичащите договори на доста от играчите на отбора.  С такива споразумения са Густаво Бусато, Иван Турицов, Юрген Матей, Енес Махмутович, Мено Кох, Фернандо Каранга и Данило Асприля.

Шефът при „червените“ обаче направи доста любопитен коментар за еквадорския национал Майкъл Естрада, който бе част от отбора до зимна. Той определи еквадореца, който игра на Мондиал 2022 в Катар като „трансферно разочарование“.

"Майкъл Естрада е футболист, който е играл на Световно първенство. Той идва тук и тренировъчното му темпо е "майка бута количка" в парка. Той беше дошъл тук като на почивка. Това го превръща в трансферно разочарование. Това не поставя по никакъв начин качествата му. Не трябва да се бърза с избора. Имаме футболисти, които са сметнали, че са дали необходимото за ЦСКА. Такива футболисти няма нужда да ги задържаме", обяви Орманджиев.

„С всички футболисти футболисти, на които изтичат договор с ЦСКА, са проведени разговори. Густаво Бусато, Иван Турицов, Юрген Матей, Енес Махмутович, Мено Кох, включително с Фернандо Каранга и Данило Асприля, които са с опции в техните договори. Има разговори за тяхното бъдеще и всеки един от тях е склонен да преразгледа това, което сме говорили и да прецени дали бъдещето им е свързано с ЦСКА или не“, коментира Орманджиев.

„Имаше футболисти, на които им не насълзиха очите, когато говорихме за подновяване на договори. Конкретен чужденец, на 33 години, вратар“, разкри  Орманджиев, визирайки бразилския страж Густаво Бусато.

„Това са разговори, които ги водим и сме ги започнали нормално. Има диалогичност. Не сме нови в клуба, имаме си доверие. Знаят, че сме били коректни. Важното е да осъзнават с каква нагласа остават в ЦСКА“, продължи той.

„Аз изгарям от желание да стана шампион с ЦСКА, а не само на думи“, е споделил Густаво Бусато на шефовете. „При него водещото са не финансите, а проектите и амбицията в клуба“, разясни  Орманджиев.

„Процесите от спортно-техническа гледна точка няма да бъдат стихийни. Времето в ЦСКА винаги е малко. Ще има една последователност в работата, една планираност. ЦСКА ще има изявена визия и стил на игра, който ще се следва. Целта е да има видими резултати, които да радват хората. Изискванията ще се завишат към играчите. Дисциплина, ред, ще важи за всички. Кои футболисти ще задържим – те ще са нужните, които трябват“, обяви на свой ред Филип Филипов.