Още по темата

 

Голмайстор №1 на Първа лига и ЦСКА Петър Жеков даде интервю за „Тема Спорт“, в което говори за провала във финала за купата и назначението на Стамен Белчев. Големият нападател коментира и днешната среща с Лудогорец.

Господин Жеков, как­во е мнението би за смяната на Крушчич с Белчев?
- Страшно се радвам. Крушчич много отдавна трябваше да го издухат. Белчев в този момент е най-добрият вариант. По-хубаво не може да е в на­стоящата ситуация. При него отборът си беше добре, сега пак ще е добре. После обаче дойде Люпко и се провалиха нещата. Доведе си и ученика Крушчич да се упражнява на гър­ба на ЦСКА и видяхме как­во стана. Ама чакайте - ЦСКА е голям отбор, не е училище! Добре, че го махнаха. А Стамен е свястно момче. Да не забравяме, че победи Лудогорец два пъти - пър­во в Разград за първен­ството и после на "Армия­та" за купата.

А защо се стигна до за­губата във финала?
- Заради Крушчич, разби­ра се, толкова неможещ треньор... Някой ако може да ми обясни защо Coy трябваше да бие дузпа? Колко пъти вече изпусна, сега пак го мъчат. С Лудо­горец и Витоша профука по една, сега пак. Срещу Локо даже я би още по-удобна за вратаря. Обаче на Круш­чич не са му ясни тези ра­боти. Просто сами се бих­ме. Играхме много по-доб­ре, обаче накрая им пода­рихме купата на Локо.

Трябва ли Coy да седне на пейката?
- А, не, изобщо. Той не е лош футболист, просто до него трябва да играе още един нападател. Обаче Крушчич не знаеше как да си пусне състава, финал за купата - хвърляй двама цен­трални нападатели и яко мачкане от началото, съ­перникът да не може да из­лезе от своята половина. А то се получи тъкмо обрат­ното. В първите минути Локо ни беше подхванал, всичките им играчи бяха в нашата половина. Абе, го­ляма трагедия. Страшно ме е яд за загубения финал. Да не говорим, че Крушчич една смяна не направи ка­то хората. Сега времето е малко за Белчев до края на сезона. Каквото може, ще направи момчето. Хубаво­то е, че познава половина­та от играчите, така че не идва на сляпо. Според мен бързо ще си влезе в час. Но и не може да чакаме чудо от него. Важното е сега да се спе­чели евроквотата. И от другия сезон вече няма да имаме проблеми, според мен. Да си започне Белчев на спокойствие следващия шампионат и съм сигурен, че отборът ще върви по-добре. А сега срещу Лудо­горец съм убеден, че отбо­рът ще даде всичко от се­бе си, поне малко да се по­прави за финала. Ясно е, че не може да се компенсира, но победа над Лудогорец ще е много полезна. ЦСКА вече няма накъде да от­стъпва. На сто процента съм сигурен, че ще се пре­борим за евроквотата.

Какви са очакванията ви за сблъсъка с Лудого­рец?
- Белчев ги е побежда­вал, но сега като че ли най-важното е да не загубим. Няма какво да си кривим душата - в Разград имат футболисти, които от­давна играят заедно и са добър отбор, пък и винаги срещу нас излизат по-надъ-хани. А за нашите футбо­листи човек ще каже, че още не се познават. Те не могат да си подскажат на терена като хората... Се­га за Разград обаче вярвам, че ще се вдигнат. Пък и треньорската смяна ще повлияе положително.