Дунав загуби от Септември с 0:1 в първата среща от плейофа за оставане в Първа лига. Преди началото на мача с минута мълчание и аплодисменти бе почетена паметта на русенския алпинист Иван Томов. Той загина на спускане от връх Лхоце на 17 май, след като ден по-рано го изкачи успешно. 

В началото на двубоя домакините атакуваха по-често, като в петата минута Георги Динков стреля с глава, но топката мина над вратата. В 18-ата минута Самуел Инкоом отправи диагонален удар, но Янко Георгиев улови.

В 36-ата минута Фиртулеску напредна опасно и стреля, като топката рикошира от Фабиано Алвеш и премина встрани от вратата. 

В началото на втората част футболистите на Дунав бяха по-активни, като при центриране в 49-ата минута Исмаил Иса надскочи Александър Дюлгеров, но ударът му с глава излезе в аут.

В 55-ата минута вратарят на Дунав Благой Макенджиев се представи отлично, след като отрази силен удар отблизо на Алвеш. От началото на мача това бе и най-чистата голова възможност за Септември.

В 64-ата минута гостите откриха резултата, след като диагоналният удар на Кристофър Мандианго бе точен. В следващите минути гостите имаха още няколко добри възможности - на Чандъров и на Бенга, но без успех. 

В 76-ата минута Дунав можеше да изравни, но Янко Георгиев се намеси отлично и отрази удар на Ахмедов, като топката излезе в корнер. До края на срещата резултатът остана непроменен. Реваншът е на 22-и май (сряда) в София.

Дунав - Септември  - 0:1

голмайстор: 0:1 Кристофър Мандианго (64) 

Дунав: Благой Макенджиев, Георги Динков, Мартин Ковачев, Илия Мунин (71 - Ахмед Ахмедов), Александър Исаевски (82 - Мухамаду Ндиайе), Диян Димов, Христо Попадийн (77 - Красимир Станоев), Самуел Инкоом, Драгош Фиртулеску, Исмаил Иса, Божидар Васев

Септември: Янко Георгиев, Борис Галчев, Александру Бенга, Александър Дюлгеров, Асен Чандъров, Георги Стоичков, Дарко Глишик, Здравко Димитров (88 - Илия Димитров), Кристофър Мандианго (82 - Владимир Николов), Суад Сахити (62 - Георги Русев), Фабиано Алвеш