На пресконференцията след днешното заседание на Изпълкома на БФС говори Емил Костадинов, който сподели, че цел за клубовете остава завършването на първенствата по един или друг начин.

„Имаме някои идеи, които назряват, мисля, че в следващите дни ще бъдат изяснени. Имаме идеята да помогнем на клубовете с някои неща, те имат проблем, нормално е като Футболен съюз да подпомогнем тяхната дейност. В петък на нашия брифинг или другата седмица ще имате повече информация".

"Фактически, от Втора лига клубове, които не са си подали документи за лицензиране – общо 5, в течение на времето ще видим какво ще стане – това са Поморие, Ботев Гълъбово, Спартак Варна, Спартак Плевен и Верея. Горе-долу се изясни какво искат клубовете – повечето от тях искат съкратен вариант на първенствата, на този етап няма крайно решение, всичко зависи от това как и кога ще свърши това извънредно положение“, започна той.

„За нас държавата си има доста сериозни проблеми, ние във футболната общност сами ще си решаваме проблемите. Препоръките са да се доиграе първенството по един или друг начин, ние ще спазим тази препоръка. Вижте какво, не съм се интересувал, те са търговски дружества, може да постъпят както искат, те си плащат данъците, но имат право да поискат тази мярка".

"Ако продължи извънредното положение, може мерките да се увеличат за футбола – имаме идея да говорим по тази тема, положението е доста сериозно и за мен лично, и за моите колеги, трябва да се изчака и тогава да се реши – покрай футбола са заинтересовани много хора, това е много важна част от живота на всеки един в България. Коментирахме и тази тема, има договор, който БФС и клубовете го спазват, така че мисля, че няма да има проблеми“, завърши Костадинов.