Треньорът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович заяви, че Първа лига трябва да бъде променена откъм формат. Специалистът, който спечели Купата на България със смърфовете, е на мнение, че шампионатът трябва да бъде съставен от 16 отбора и без плейофи.

„Не харесвам този формат, нека махнат тези плейофи. Най-добре е първенството да бъде съставено от 16 отбора. Вижте какви отбори има във Втора лига – ФК ЦСКА 1948, Септември София и още един-два. Това са клубове, които са готови за елита. По-готови са от някои, които вече са в него. Настоящият сезон трябва да се доиграе - двата кръга от редовния сезон и купата на България“, заяви босненският специалист пред БНТ.

„Сега много важно е как ще протече подготовката, когато се разреши да тренираме. Има сериозна опасност от контузии. Видяхте какво се случи с вратаря на Лудогорец Пламен Илиев. Все пак два месеца без занимание не е никак малко за един професионален спортист".

"Ти тренираш вкъщи, но не може да натовариш всички мускулни групи. Трупат се мазнини. Затова трябва много да се внимава. Зимата за три седмици пауза после се готвим 6 седмици. Сега искат за 8-9 седмици пауза да се подготвяме после 3 седмици за рестарта”, добави Акрапович пред „Тема Спорт”.

Бруно изрази и интересно предложение за подготовките на отборите. „Може да се измислят минитурнири между отборите, които да се излъчват по телевизията. Така ще се запълни времето до новия сезон, защото сега, ако се проведат само два кръга и купата, ще ни трябва още игрова практика".

"Няма как с 3 седмици подготовка да доиграем пълния сезон с плейофите. Това ще се отрази на футболистите. И после виновни ще сме треньорите, защото не сме провели добре подготовките, ако има бум от контузии”, разсъждава наставникът на Локомотив Пловдив.

В момента Акрапович е в 14-дневна карантина, тъй като се прибра у нас на 30 април, след като бе в Германия. „Не е приятно, но няма как. Така бях 14 дни и когато се прибрах в Германия. Психологически трябва да свикне човек. Постоянно се чувам с футболистите и усещам колко им е тежко”, завърши специалистът.