Спешна акция по издирване на креативен халф стартира в Левски, пише "България днес". Целта е да бъде заменен продаденият в Дубай Давиде Мариани.

"Сините" се разделиха с голмайстора си от началото на сезона. Той премина в Шабаб Ал Ахли. В касата на "Герена" ще влязат 1 417 000 евро. За първи път от клуба официално обявиха трансферната сума, която получават при продажбата на играч.

Треньорът Петър Хубчев държи да бъде взет заместник на Мариани. Причината е, че Франко Мазурек все още не е готов да играе пълни 90 минути. Самият наставник явно бе изненадан от раздялата с швейцареца.

"Нямаме яснота за заместник на Мариани, не сме гледали футболисти, защото нямаме време, но мисля, че ще потърсим футболист на този пост - сподели Хубчев. - Мариани е една малка частица от отбора."

Ръководството на Левски и скаутите на тима вече се оглеждат за подходящ човек. От клуба са готови да вложат около 300 000 евро от получените за Мариани за закупуването на негов заместник. 

Появиха се слухове, че "сините" са се прицелили в звездата на Ботев (Пд) Тодор Неделев. Той трудно ще се озове на „Герена“. Халфът е твърде скъп, а и вече няколко пъти обяви, че в България ще носи само "жълто-черния екип". По-вероятно е да бъде привлечен чуждестранен играч.