Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме рубриката "Дербитата на Европа". В нея ще имате възможност да видите кои ще са най-възловите мачове на Стария континент, които ще се играят през седмицата. Ще получите и информация за датата, часа и мястото на отделните дербита от Европа.

Тази седмица ще научим новия световен шампион. Някого измежду Франция, Белгия, Хърватия и Англия ще сбъдне голямата си мечта да триумфира на Мондиал 2018. "Петлите" изглеждат абсолютен фаворит, но за да стигнат до решаващия мач, трябва да се справят със звездния отбор на "червените дяволи", който на 1/4-финалите елиминира Бразилия след 2:1.

"Шахматистите" за втори път в своята история се класираха сред четирите най-добри тима на шампионата на планетата. Това обаче коства изключително много усилия, както физически, така и психически. Дания и Русия бяха победени след дузпи и балканците ще са изцедени за битката с Англия.

Преди началото на турнира никой не слагаше "Трите лъва" сред фаворитите, но ето, че те се класираха за 1/2-финалите, използвайки две много силни оръжия, за които съперниците така и не намериха лек – Хари Кейн и ъгловите удари. Големият финал ще се играе в неделя, а ден по-рано ще научим и бронзовия медалист от Мондиал 2018.

През тази седмица българските отбори стартират участието си на международната сцена. Логично, всички погледи са вперени в Левски и ЦСКА. "Сините" гостуват в Лихтенщайн на местния Вадуц, който се състезава във втория ешелон на швейцарското първенство.

"Червените" срещат ФК Рига, като първият двубой ще се състои на "Българска армия". Първенецът Лудогорец има наглед лесна задача в Шампионска лига – домакинство на северноирландския Крусейдърс, докато носителят на Купата на България Славия ще пътува до Финландия за визита на Илвес Тампере.

Реваншите ще се играят следващата седмица.

Програмата за седмицата:

Световно първенство, 1/2-финали

Във вторник от 21.00 часа:
Франция – Белгия (мач №61)

В сряда от 21.00 часа:
Хърватия – Англия (мач №62)

Събота, от 17.00 часа, мач за 3-то място
Загубил мач №61 – Загубил мач №62

Неделя от 18.00 часа, финал:
Спечелил мач №61 – Спечелил мач №62

Шампионска лига, 1-ви предварителен кръг

В сряда от 20.00 часа:
Лудогорец – Крусайдерс, първи мач

Лига Европа, 1-ви предварителен кръг

В сряда от 18.45 часа:
Вадуц – Левски, първи мач

В четвъртък от 19.00 часа:
Илвес Тампере – Славия

От 20.45 часа:
ЦСКА – Рига