„Берое“ загуби с 0:3 от „Заглембе“ (Любин) в последната си контрола от лагера на отбора в Белек. В по-голямата част от мача играчите на „Берое“ бяха по-активни, пресираха съперника и създадоха доста положения, но не успяха да реализират попадение.

Полският тим поведе в резултата в 12-ата минута, когато Дамян Бохар комбинира с Патрик Шиш, който бе изпуснат от защитата на „Берое“ и стреля, Душан Перниш се опита да се намеси, но не успя да предотврати попадението в собствената си врата.

„Берое“ бе близо до това да изравни резултата в 19-ата минута, когато Крум Стоянов комбинира с Иван Минчев, който стреля от въздуха, но топката срещна напречната греда и тупна около голлинията.

Пред Алиун Фал се откри добра възможност в 24-ата минута, но ударът му не бе точен.

Старжински овладя топката в наказателното поле на „Берое“ в 27-ата минута и стреля, но Душан Пернип се намеси и изби в корнер.

Стив Фуртадо центрира чудесно в наказателното поле на полския отбор в 37-ата минута, след което Мартин Камбуров стреля с глава, но вратарят Конрад Форенц направи страхотно спасяване, избивайки топката в корнер.

Три минути по-късно Заглебие изпусна да удвои своята преднина от много чисто положение. Матайш Таити направи двойно подаване с Дамян Бохар, който изскочи сам срещу Перниш, но не успя да го преодолее.

Полският отбор организира отлична контраатака в 42-ата минута, когато Патрик Шиш подаде към Бартош Биалек, който напредна, навлезе в наказателното поле на „Берое“ и бе фаулиран от Ахмед Туба, а съдията свири дузпа за „Заглембе“.

Филип Старжински реализира наказателния удар в 43-ата минута и поляците поведоха с 2:0.

„Берое“ започна с добро положение второто полувреме. Ибрахима Конте комбинира с Иван Минчев, който шутира, но ударът му бе отразен от Конрад.

Старжински отправи опасен удар в 49-ата минута, но Генадий Ганев успя да спаси.

Три минути по-късно Ганев допусна груба грешка и подари топката на Патрик Шиш, който влезе в наказателното поле на „Берое“ и стреля, но неточно в аут.

Рубен Бриджидо направи много добър пробив в 52-ата минута, когато преодоля двама играчи на съперника, влезе в наказателното поле и подаде към Фал, който не успя да засече, а играч на полския отбор успя да се намеси и да изчисти в корнер.

След центриране в наказателното поле на „Заглембе“ в 54-ата минута, Виктор Генев бе оставен непокрит и стреля с глава под гредата, но Конрад направи страхотно спасяване.

Матайш Таити бе намерен в наказателното поле на „Берое“ в 57-ата минута, но Теди Мезаг се намеси навреме и успя с шпагат да извади топката в корнер.

„Берое“ организира много добра атака в 62-ата минута. Фал комбинира с Минчев, който стреля от границата на наказателното поле на полския отбор, но Конрад плонжира и спаси. Избитата топка попадна в краката на Фал, който стреля, но Конрад отново спаси по блестящ начин.

Педро Еуженио стреля от фаул в 76-ата минута, но Конрад плонжира и спаси.

„Заглембе“ вкара трети гол в 85-ата минута. Дамян Бохар с чудесен индивидуален пробив влезе в наказателното поле на „Берое“, след което с отправи диагонален удар, топката срещна левия стълб на вратата на Ганев и влетя в мрежата му.

По този начин „Берое“ загуби последната си контрола от лагера в Белек, а следващата проверка на старозагорци е срещу „Нефтохимик“ на 5 февруари в Стара Загора.

Утре рано сутринта тимът ще отпътува за България с полет до Истанбул. От там отборът ще се придвижи с клубния автобус. Момчетата на Димитър Димитров ще подновят своите занимания в неделя.

„Берое“: 12. Душан Перниш (46’ – 33. Генадий Ганев) – 3. Милен Желев (69’ – 77. Педро Еуженио), 21. Теди Мезаг, 59. Ахмед Туба – 4. Стив Фуртадо (46’ – 44. Виктор Генев), 6. Александър Цветков (78’ – 13. Никола Маринов), 27. Гаюс Макута (53’ – 14. Яя Меледже), 73. Иван Минчев, 10. Крум Стоянов (46’ – 28. Рубен Бригидо) – 9. Мартин Камбуров (46’ – 17. Ибрахима Конте), 11. Алиун Фал (77’ – 95. Омар Косоко)