Легендарният сръбски треньор Люпко Петрович вече официално не е начело на ЦСКА. Той подаде оставка заради загубата с 1:2 от Берое в Стара Загора и изоставането на осем точки от лидера в efbet Лига Лудогорец.

Бившият наставник на Левски разбуни духовете на "Българска армия", когато пое "червените". Причината е, че винаги се е считал за важна фигура от историята на "сините", които изведе до титлата през сезон 2000/01.

Резултатите му във вечния съперник обаче далеч не бяха толкова добри, показа проверка на Gol.bg. Той води ЦСКА в 14 мача във всички турнири, в които записа 8 победи (плюс успеха над Осиек с дузпи), 4 равенства и 2 загуби.

Едно от пораженията обаче беше с 0:1 от Зоря Луганск, което коства продължаването на "армейците" в Лига Европа. Ремитата пък бяха срещу непретенциозния Дунав Русе и първата среща с украинците, както и в дербитата с Лудогорец (0:0) и Левски (2:2).

Т.е., Петрович успя да спечели само един важен двубой в ЦСКА – 1:0 срещу Осиек в София. В реванша "червените" отстъпиха със същия резултат, но спечелиха след изпълнение на дузпи.

Вижте пълното класиране в efbet Лига

Друг важен фактор за раздялата са множеството скандали, които сърбинът забърка в съблекалнята. Той извади от първия отбор капитаните Николай Бодуров и Рубен Пинто, но впоследствие португалецът  беше реабилитиран. Очаква се защитникът също да се завърне след оставката на треньора.

Всички мачове на Люпко Петрович начело на ЦСКА:

ЦСКА – Осиек 1:0

Славия – ЦСКА 1:2

Осиек – ЦСКА 1:0 (3:4 след дузпи)

ЦСКА – Ботев Враца 1:0

ЦСКА – Зоря Луганск 1:1

Лудогорец – ЦСКА 0:0

Зоря Луганск – ЦСКА 1:0

ЦСКА – Арда 3:2

Дунав – ЦСКА 1:1

ЦСКА – Левски 2:2

Ботев Пловдив – ЦСКА 0:1

ЦСКА – Царско село 3:0

Локомотив Горна Оряховица – ЦСКА 0:3

Берое – ЦСКА 2:1

Общо: 14 мача, 8 победи, 4 равенства, 2 загуби