С два двубоя днес, на 6 май, се подновява борбата за седмата позиция, която дава право на бараж за участие в европейските клубни турнири. От 17:45 часа Славия посреща Арда в столичния квартал „Овча купел“, а от 20:15 Ботев Пд е домакин на ЦСКА 1948.

„Канарчетата“ влизат в срещата с „червените“ на „Колежа“ в приповдигнато настроение, след катo достигнаха до финала в турнира за Купата на страната. Възпитаниците на Душан Керкез постигнаха втори успех над ЦСКА и с общ резултат 3:0 намериха място в спора за трофея, където техен съперник на 15 май ще бъде настоящият носител на отличието Лудогорец. Ако надвият разградчани и завършат на седмо място в крайното подреждане, това ще означава, че осмият ще отиде на бараж за Европа. Ботев започна плейофите с домакинско поражение от Славия, но е седми с 44 точки – колкото има и ЦСКА 1948, който направи равенство 1:1 с Арда.

По-рано през деня, един срещу друг ще се изправят другите два отбора между 7-10 място – Славия и Арда. „Белите“ са в най-неизгодна позиция към момента за атака на седмото място, като са десети с 36 пункта, но победиха Ботев в първия плейофен кръг и ще търсят нов успех. Срещу себе си Златомир Загорчич и компания ще имат тима на Арда, който взе точка в Бистрица на старта на плейофната фаза. Момчетата на Николай Киров имат 40 точки в актива, а последната им победа за първенство бе именно срещу Славия, но в Кърджали, с 2:1.

Пълна програма за двата мача между 7-10 място от 32-ия кръг на Първа лига:

Понеделник, 6 май

17:45, Славия – Арда

20:15, Ботев Пд – ЦСКА 1948. /БГНЕС