Младият пилот на Ферари Шарл Льоклер сподели, че ще се радва да продължи да бъде съотборник със Себастиан Фетел, който е в процес на преговори за нов договор с италианския тим. Настоящият контракт на четирикратния световен шампион изтича в края на този сезон, като за момента двете страни имат сериозни различия в преговорите.

Медиите често твърдят, че Льоклер и Фетел не се разбират добре, но пилотът от Монако заяви, че това не е така. “Много съм щастлив да си партнирам със Себ. Нашите отношения са добри, макар и да имахме някои проблеми, както в Бразилия. Може би отстрани не изглежда така, но отношенията ни винаги са били добри”, коментира 22-годишният Льоклер.

“Ще уважа решението на Ферари, когото и да сложат за мой съотборник. Моята работа е да се адаптирам към него. Човек винаги може да се учи от партньора си, независимо кой е той. Ще приветствам всеки, но ако Себ остане, определено ще бъда щастлив”, допълни Льоклер.

Това обаче изглежда все по-малко вероятно, след като наскоро Фетел изрази разочарованието си от предложението, което са му отправили от Ферари. Според източници, близки до немския пилот, той е получил оферта за едногодишен договор със заплата 12 милиона евро. “Това шега ли е? Винаги съм имал тригодишни контракти. Аз съм опитен, но не стар”, отговорил Фетел. В медиите вече се говори, че Фетел ще напусне Ферари в края на този сезон, а мястото му ще бъде заето от двукратния световен шампион Фернандо Алонсо. /БГНЕС