Днес УЕФА определи десетте квалификационни групи, от които ще бъдат определени 24 финалисти за шампионата на Европа през лятото на 2020 година. Българският национален отбор се падна в първа група заедно с тимовете на Англия, Чехия, Черна гора и Косово.

Ето какво споделиха селекционерите на Чехия и Черна гора:

Ярослав Шилхави, селекционер на Чехия:
"Англия е абсолютен фаворит. Останалите отбори в групата до голяма степен са равностойни, но нашата цел е да се класираме за финалите на Европейското първенство, така че ще трябва да се преборим за едно от първите две места.

Ще подходим към всеки съперник с необходимото уважение. Англия е родината на футбола, страхотен отбор, съставен от играчи от много силно първенство. За нас ще бъде прекрасно и отлична мотивация, че ще играем на "Уембли".

България е тим с традиции, има интересни футболисти и интусиазирани фенове. Другите два съперника са от бившата югославска школа и със сигурност няма да бъде лесно и срещу тях", коментира Шилхави. 

Любиша Тумбакович, селекционер на Черна гора:
"Интересна и равностойна група, с изключение на тима на Англия, който е абсолютен фаворит. Останалите отбори ще търсят своя шанс.

Смятам, че имаме шансове и се надявам да го покажем на терена. Ще се постараем да се мобилиризаме, да стабилизираме изявите на отбора. Надявам се да нямаме здравословни проблеми, каквито ни преследваха в Лигата на нациите, за да можем да разчитаме на най-доброто в предстоящите мачове", каза Тумбакович.

"В европейските квалификации по принцип няма леки групи. Затова няма да ни бъде лесно, а напротив. Познаваме Англия, а ще имаме време да проучим добре и останалите съперници.

Разполагаме с добри играчи и като отбор можем да се потивопоставим на всеки, дори на англичаните. Имаме качество и ще се постараем да се преборим за място на Европейското първенство", допълни той.