Треньорът на Левски Петър Хубчев си е поставил за задача да успее да убеди Тодор Неделев да облече синята фланелка, твърди "Тема Спорт". Специалистът отлично познава качествата на халфа от съвместната им работа в националния отбор.

При Хубчев Неделев бе несменяем титуляр при трикольорите. Под негово ръководство халфът участва в 13 двубоя на България, в които вкара 2 гола - при 1:1 в евроквалификацията с Черна гора и 2:1 над Кипър в София в двубой от Лигата на нациите.

Треньорът на Левски отдавна има наблюдение върху играта на офанзивния полузащитник. Според запознати той немалко пъти му е помагал, включително и със съвети, когато Тодор носеше екипа на германския Майнц 05 - от началото на 2014 до края на 2015-а. Хубчев е играл доста в Бундеслигата на високо ниво и има контакти.

Неделев остави зад гърба си най-силния сезон в кариерата си. За първи път 26-годишният футболист навъртя 35 мача в един шампионат. В тях той отбеляза рекордните 14 гола. Много ефектен бе този срещу Локо Пловдив на "Лаута", когато вкара от центъра на терена. Халфът бе на терена и в 6 срещи за Купата на България, включително и загубения финал с 0:1 от градския съперник Локо, като в тях вкара 2 попадения. Те бяха в полуфиналите срещу ЦСКА - разписа се и в Пловдив, и на "Армията", като в столицата бе точен със страхотен изстрел с воле.

Хубчев е получил уверение от шефовете на Левски, че ще направят всичко възможно да привлекат играча. Проблем обаче е желанието на самия футболист. А то е в България да играе само за Ботев, докато този тим го иска. Сериозен интерес към Неделев има и ЦСКА, като червените също на няколко пъти удариха на камък с привличането му.

Хубчев държи да бъде направена силна селекция. В списъка му с желани играчи има още един от Ботев Пловдив - централният защитник Кристиан Димитров, който в момента също като Неделев е част от националния отбор за евроквалификациите с Чехия (7 юни) и Косово (10 юни).

Сините искат и нападателя на румънския Астра Денис Алибек. Нито един от изброените футболисти не е свободен агент, така че от "Герена" ще трябва да плащат трансферни суми, за да ги имат в редиците си.