Още по темата

 

Селекцията в Левски продължава да се бави. Докато конкурентите за призовите места в елита представят попълнения, сините все още нямат нов футболист, а на първия подготвителен лагер тренират само 12 играчи.
 
От „Герена" са решили да обърнат поглед към френския пазар, пише "Тема спорт". За привличането на играчи оттам ще помага приближен агент на треньора Петър Хубчев. На сините вече са предложени състезатели, минали през Лига 1.
 
През пролетта се смяташе, че сините ще вземат няколко нови от Румъния. Това бе така, защото клубът назначи за главен скаут Богдан Патрашку, а освен това подписа договор за сътрудничество с агенцията на мастития мениджър Джовани Бекали. От „Герена" наистина следяха доста играчи отвъд Дунав, наблюдаваха ги и на живо. В крайна сметка обаче те така и не привлякоха някой от предложените им състезатели.
 
Треньорът на Левски Петър Хубчев заяви, че се надява на втория подготвителен лагер, който ще се проведе в Австрия, групата на тима да нарасне значително. След първото занимание за новия сезон той натърти, че иска да бъдат привлечени 5-6 класни играчи. И даде да се разбере, че трима от тях ще са национали. Сините искат централния защитник на Ботев Пловдив Кристиан Димитров, който е част от представителния тим на България, както и младежките национали на Септември Асен Чандъров и Здравко Димитров.
 
В Австрия столичани ще се готвят от 18 юни до 3 юли, където ще изиграе 4 контроли. Това означава, че в началото на следващата седмица от "Терена" трябва да се активизират с правенето на трансфери. Първият официален мач на Левски за новия сезон ще бъде на 11 юли - от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Първенството на Първа лига пък стартира в уикенда на 13-14 юли.
 
Заради липсата на входящи трансфери на „Герена" са спрели и евентуалните изходящи такива. Петър Хубчев е заявил, че няма да се разделя с повече футболисти, докато не види каква ще е селекцията. През лятото сините освободиха 12 играчи. Интерес има към няколко техни играчи, най-вече към Станислав Костов. Засега обаче той няма реална конкуренция на върха на атаката, така че към момента няма да бъде продаван, дори да бъде получена конкретна оферта.