Трите победи в рамките на една седмица доказват, че всички отбори трябва да се съобразяват с Ливърпул, твърди десният бек на мърсисайдците Трент Александър-Арнолд.

"Червените" надвиха с 4:2 Бърнли, Байерн Мюнхен с 3:1 в Германия и Фулъм с 2:1 в Лондон, с което излязоха на 1-во място във Висшата лига и се класираха на 1/4-финалите в Шампионска лига.

Вижте пълното класиране във Висшата лига

"Показахме характер и се върнахме на победния път, което е добре за нас. Такива неща може би остават незабелязани през дългия сезон, но те са крайно важни за нас. Може би след края му чак осъзнаваме, че всяка една от тези срещи е ключова", каза юношата на Ливърпул.

"Бърнли ни поведе у дома, а Байерн и Фулъм ни изравниха, но ние се справихме с всички тестове и спечелихме три победи. Няма какво повече да се иска от отбора. Преди години може би щяхме да спечелим само един от тези мачове. Говоря най-вече за този срещу Фулъм, в който най-вероятно нямаше да спечелим трите точки. Сега обаче доказахме, че ставаме наистина добър отбор, с който трябва да се съобразяват всички. Следващата ни задача е да се завърнем от международните мачове във форма, за да се вложим максимално в оставащите двубои", добави той.

"Когато бяхме близо до титлата през сезон 2013/2014, бях просто фен. Радвам се, че този път участвам. Приели сме позицията ни на един от фаворитите за титлата и се надяваме да я спечелим", завърши Александър-Арнолд в интервю за клубния уебсайт.

Вижте пълния жребий за 1/4-финалите в Шампионска лига

Припомняме, че на 1/4-финалите в Шампионска Ливърпул излиза срещу Порто. Първият мач ще се играе на 9 април на "Анфийлд", реваншът е насрочен за 17 април. През миналия сезон двата отбора се срещнаха на 1/8-финалите и мърсисайдци продължиха напред след 5:0 в Португалия и 0:0 на Острова