Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме рубриката "Топ дербита". В нея ще имате възможност да видите кои са най-възловите мачове на Стария континент, които ще се  играят през седмицата. Ще получите и информация за датата и часа на отделните дербита от Европа.

Тази седмица ще се изиграят 1/4-финалните реванши от Шампионска лига и Лига Европа. Манчестър Юнайтед ще се опита да постигне поредно чудо в турнира на богатите при гостуването си на Барселона. Първият мач на "Олд Трафорд" завърши с победа 1:0 за испанците, което ги превръща в явен фаворит за класиране в следващата фаза. Но споменът за елиминирането на ПСЖ още е жив и "червените дяволи" със сигурност няма да се предадат. Примерите, в които те постигат фамозни обрати в надпреварата са безброй, като най-яркият е финалът с Байерн Мюнхен през 1999 г. И той се състоя именно на стадион "Камп Ноу", където Юнайтед грабна Ушатата с два гола в продължението.

Участвайте в играта ни с прогнози в Шампионска лига и печелете награди!

В останалите срещи също ще е напечено. Ювентус приема Аякс след 1:1 в Амстердам и интригата в сблъсъка е жива. "Бианконерите" са определяни за фаворит, но холандския колос демонстрира на "Алианц Арена" (1:1) и "Сантяго Бернабеу" (4:1), че умее да играе силно далеч от дома. Манчестър Сити ще се опита за първи път в своята история да елиминира английски отбор от Шампионска лига. "Гражданите" имат пасив от 0:1 срещу Тотнъм и реваншът на "Етихад" ще е безкрайно напрегнат. Ливърпул пък взе комфортна преднина от Порто на "Анфийлд" – 2:0, и е спокоен преди ответната среща.

Вижте класирането във Висшата лига!

През уикенда традиционно е време за вътрешните първенства. Там Сити и Тотнъм отново ще се изправят помежду си на "Етихад", като "гражданите" водят здрава битка с Ливърпул за титлата, докато "шпорите" се борят с Манчестър Юнайтед, Челси и Арсенал за Топ 4. Кардиф е почти изпаднал, но един успех над отбора на Юрген Клоп със сигурност ще вдъхне увереност в мечтата за спасение. От своя страна мърсисайдци нямат право на грешка, иначе ще се простят с надеждите си за първи златни медали от 1990 г.

Вижте класирането в Серия "А"!

В Германия Байерн Мюнхен запази аванса си от точка пред Борусия Дортмунд. Сега баварците посрещат един от традиционно големите си съперници Вердер Бремен, който се бори за зона Лига Европа. Рурците пък гостуват на намиращия се в средата на класирането Фрайбург. В Италия Ювентус ще направи втори мачбол в борбата за титлата. Хегемонът на Ботуша се нуждае от точка срещу Фиорентина в Торино, за да грабне Скудетото за осма поредна година. В Серия "А" много по-напечено е в борбата за Топ 4. Гвоздеят там е между Интер и Рома, които са сред основните претенденти.

Вижте класирането в Бундеслигата!

В Испания почти всичко изглежда ясно. Тази вечер Реал Мадрид гостува на Леганес, а в неделя приема Атлетик Билбао. Барселона е домакин на Реал Сосиедад и едва ли ще сбърка по пътя към втора поредна титла. В България е време за Вечното дерби между ЦСКА и Левски. Мач №1 у нас е много по-важен за "червените", които изостават само на 3 точки от Лудогорец. "Сините" обаче ще се опитат да наранят големия си съперник, така както направиха в двата сблъсъка през този сезон – две победи с 1:0 с автоголове.

Вижте класирането в Ла Лига!

Програмата за седмицата:

Вижте класирането в Първа лига!

Шампионска лига, 14/-финали, реванши

Вторник от 22.00 часа:
Барселона – Манчестър Юн (1:0 в първия мач)
Ювентус – Аякс (1:1 в първия мач)

Сряда от 22.00 часа:
Манчестър Сити – Тотнъм (1:0 в първия мач)
Порто – Ливърпул (0:2 в първия мач)

Лига Европа, 1/4-финали, реванши

Четвъртък от 22.00 часа:
Наполи – Арсенал (0:2 в първия мач)
Челси – Славия Прага (1:0 в първия мач)
Айнтрахт Франкфурт – Бенфика (2:4 в първия мач)
Валенсия – Виляреал (3:1 в първия мач)

Англия, Висша лига, 34-ти кръг 

Днес от 22.00 часа:
Уотфорд – Арсенал

Англия, Висша лига, 35-ти кръг

Събота от 14.30 часа:
Манчестър Сити – Тотнъм

Неделя от 15.30 часа:
Евертън – Манчестър Юн

От 18.00 часа:
Арсенал – Кристъл Палас
Кардиф – Ливърпул

В понеделник от 22.00 часа:
Челси – Бърнли

Италия, Серия "А", 33-ти кръг 

Събота от 13.30 часа:
Парма – Милан

От 19.00 часа:
Ювентус – Фиорентина

От 21.30 часа:
Интер – Рома

Германия, Бундеслига, 30-ти кръг

Събота от 16.30 часа:
Байерн Мюнхен – Вердер Бремен

Неделя от 16.30 часа:
Фрайбург – Борусия Дортмунд

Испания, Ла Лига, 32-ти кръг

Днес от 22.00 часа:
Леганес – Реал Мадрид 

Испания, Ла Лига, 33-ти кръг

Събота от 17.15 часа:
Ейбар – Атлетико Мадрид

От 21.45 часа:
Барселона – Реал Сосиедад

Неделя от 17.15 часа:
Реал Мадрид – Атлетик Билбао

България, Първа лига, 30-ти кръг

Първа шестица:

Събота от 17.15 часа:
ЦСКА – Левски

От 20.00 часа:
Лудогорец – Ботев Пловдив

Неделя от 20.00 часа:
Берое – Черно море

Втора осмица, група А:

Неделя от 17.30 часа:
Верея – Етър

Понеделник от 20.00 часа:
Витоша Бистрица – Ботев Враца

Втора осмица, група Б:

Петък от 17.30 часа:
Дунав – Локомотив Пловдив

От 20.00 часа:
Септември – Славия