Още по темата

 

Ръководството на ЦСКА вече е изготвило план и проект за реконструкция на "Армията". Червените неведнъж анонсираха намеренията си да преобразят стадиона. Именно през 2019-а се очаква дейностите по съоръжението да започнат или поне да има сериозно развитие по въпроса.

През идната седмица - на 18 януари (петък), новият Закон за спорта ще влезе в сила, след като беше обнародван от Държавен вестник преди 3 месеца. Приемането му ще позволи на ЦСКА да вземе "Армията" и Панчарево за срок от 30 години вместо досегашните 10, пише "Тема спорт".

Отделно е твърде вероятно да се сключи и публично-частно партньорство, което ще наложи подписването на нов договор. Ръководството на ЦСКА има постоянен контакт и добра комуникация със спортния министър Красен Кралев, така че развитие около този въпрос се очаква в следващите седмици. Самият Кралев направи коментар преди броени дни: 

"С ЦСКА имаме разговор, имаме споразумение. Ще си възстановят стадиона със собствени средства. Има много неща, които свършихме с екипа на г-н Ганчев, и вървим към финализиране на проекта. Вярвам, че в скоро време армейците ще се радват на нов стадион", заяви Кралев по-рано през тази седмица.

Силният човек на ЦСКА Гриша Ганчев също направи коментар по темата с базите в последното си телевизионно интервю към този момент - в средата на октомври. Тогава той каза: 

"За стадиона според мен пак трябва да отидем на разговори с държавата. Не е нормално ЦСКА да плаща 96 хиляди лева наем на месец за двете руини. Някак си не върви. Поне министърът на спорта е сериозен човек и мисля, че ще се споразумеем. Дано се споразумеем да направим публично-частно партньорство", заяви Ганчев.