ЦСКА продължава с неубедителното си представяне в подготовката, като загуби с 0:2 от чешкия Яблонец в Испания. По-лошата новина за тима на Милош Крушчич е, че възпитаниците му не успяха да вкарат гол в пети пореден пореден мач. Преди това “червените” загубиха с 0:5 от Нюрнберг, направиха 0:0 с  корейския Чонбук и загубиха с 0:1 от японския Шонан и с 0:3 от Виктория Пилзен. 

Чехите поведоха в резултата още в 6-та минута, когато Войчех Кубиста засече с глава центриране от ъглов удар и прати топката в далечния ъгъл. “Червените” опитаха да върнат бързо гола, като след опасно центриране на Белтраме топката стигна до Чорбаджийски, но той бе в засада. 

Малко след това Али Соу изскочи на стрелкова позиция, но стреля много неточно. Късмета си опита и Евандро, но и той не намери целта. Добрата игра на “червените” продължи и малко след това те поискаха игра с ръка на защитник на Яблонец в наказателното си поле, но реферът не реагира. 

В 35-та минута чехите вкараха втори гол, след като Йовович се възползва от няколко рикошета в наказателното поле на ЦСКА и отблизо вкара за 2:0. До края на първата част Белтраме и Джеси опитаха да намалят, но без успех. 

Втората част започна с пропуск пред вратата на чехите, като Белтраме се пребори със защитник почти до аутлинията и опита да намери Соу. Гамбиецът обаче бе хванат в крачка и не успя да засече топката на опразнената врата.  

Това беше последната контрола на ЦСКА в Марбеля. Утре тимът се завръща в София. 

Яблонец - ЦСКА 2:0

1:0 Кубиста 6’

2:0 Йовович 35'

Яблонец: 30. Хруби, 20. Холик, 4. Югас, 13. Плечати, 8. Сикорра, 3. Хубшман, 24. Плещил, 27. Кубиста, 7. Поважанец, 25. Йовович, 15. Долежал

ЦСКА: 13. Густаво Бусато, 11. Петър Занев (75-Гълъбов), 18. Брадли Мазику, 4. Божидар Чорбаджийски, 16. Жанио Бикел, 6. Рубен Пинто (87-Жеферсон), 27. Стефано Белтраме (64-Тиаго), 23. Едвин Джеси (72-Енрике), 26. Валентин Антов, 10. Евандро, 22. Али Соу