Нападателят на ЦСКА Евандро се надява да помогне на отбора да спечели трофей този сезон и по този начин да запише името си в историята на клуба.

"Искам да помогна на отбора да спечели трофей и да вляза в историята на клуба. Възможно е да стопим разликата от 5 точки с Лудогорец, ще се борим докрай. Докато имаме шансове за титла и купа, няма да се откажем", каза Евандро, който бе избран за играч на 29-ия кръг в Първа лига. 

Бразилецът е преминал етапа на адаптация към българския футбол и вече се чувства значително по-уверен в себе си.

"Чувствам се много по-добре. Вече се адаптирах и сега ми е по-лесно, отколкото в началото, когато дойдох в ЦСКА. Уверен съм, намирам се във форма, но треньорът решава кой ще играе. Трудно е, че всеки мач един от нас, играчите извън ЕС, трябва да бъде извън групата. Всички искаме да играем и да помогнем на отбора. Но въпросът дали ще взема български паспорт го решава ръководството. Моята работа е на терена", каза Евандро.

Той е на мнение, че малките детайли ще решат мача-реванш от полуфиналите за Купата на България срещу Ботев Пловдив. "Червените" загубиха с 2:3 в първия мач миналата седмица. "Ботев е добър отбор, трябва да сме много концентрирани и да внимаваме. Малките детайли ще решат мача", каза още бразилецът.