Роджър Федерер, който тази нощ приключи участието си на Откритото първенство на САЩ по тенис с петсетова загуба от Григор Димитров, заяви, че е разочарован от поражението, но определи сезона си като позитивен.

Швейцарецът не успя да добави титла към 20-те, които има в турнирите от "Големия шлем", като бе най-близо на "Уимбълдън", където пропусна мачболи срещу Новак Джокович на финала. Загубата на четвъртфинала от Димитров означава, че 38-годишният Федерер остава без трофей от най-големите турнири от януари 2018 година, когато спечели Откритото първенство на Австралия.

"Не знам дали ще спечеля 21-ва титла. Аз нямам кристална топка, за да знам това. Вие имате ли?", обърна се Федерер към репортер, който го попита за шансовете му за нов триумф на пресконференцията след мача с Димитров.

"Никога не може да знаеш, но се надявам, че това ще се случи. Мисля, че въпреки всичко това бе позитивен сезон за мен. Сега съм разочарован, но ще се оправя и ще се върна", каза Маестрото.

"Не мисля за случилото се на "Уимбълдън". Това е нещо в миналото, което съм преодолял. Трябва да мога да приемам загубите, защото те са част от играта. Сега ще дам нужното време на семейството си, така че животът не е толкова лош", каза още Федерер.

"Ще си взема малка почивка, след което ми предстоят Лейвър къп, турнирите в Шанхай и Базел и може би тези в Париж и Лондон. Засега това е програмата ми до края на сезона. Не знам в щаба ми какви идеи имат. Щастлив съм, че ще мога да си почина, да тренирам, да помисля върху случилото се и да атакувам отново", завърши швейцарецът.