Защитникът на ЦСКА Иван Турицов изрази надежда, че "червените" имат сериозни шансове да направят дубъл този сезон, спечелвайки шампионската титла и Купата на България. "Армейците" в момента изостават с 5 точки от лидера Лудогорец. 

Турицов вярва, че с добър колектив и задружност, ЦСКА може да постигне целите си.

Преди да се завърне на "Армията" той игра в Литекс, но беше привикан от Любослав Пенев, след като стана ясно, че Станислав Манолев напуска клуба.

"Точно една седмица преди да започне втората половина на сезона тренирах в Ловеч и преди една контрола ми казаха, че това е последният ми мач за Литекс, тъй като заминавам за София, за да играя в ЦСКА", обясни Турицов пред Диема Спорт. 

"Наистина е трудно, но престоят ми в Ловеч ми помогна много, за да играя мъжки футбол. Разликата между юношески и мъжки футбол е много голяма. Опитът във Втора лига ми помогна много да играя добре сега. Любослав Пенев и съотборниците ми много ми помагат. Подкрепяме се, колективът е на добро ниво", коментира 19-годишният защитник.

Турицов има една титла с тима на ЦСКА до 19 години. „Спомням си тогава, че колективът беше много добър. Бяхме задружни, подкрепяхме се и това е основната причина да вземем титлата. Сега всеки мач е като последен, предстоят директни двубои с всички и имаме огромни шансове да спечелим титлата и Купата на България. Баща ми и дядо ми са от ЦСКА и покрай тях и аз от малък съм за отбора", добави Турицов.